GRUPS ASSOCIATS

RADIOFíSICA I RADIOPROTECCIó

18 octubre, 2017

“¿Qué es eso de la radioteràpia?. Cáncer de mama: tratamiento convencional y nuevas líneas de investigación”

El passat dijous 5 d’Octubre, Maria Lizondo Gisbert del Servei de Radiofísica i Radioprotecció del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va ser convidada per donar una conferència solidaria en l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) de Tarragona titulada “¿Qué es eso de la radioteràpia?. Cáncer de mama: tratamiento convencional y nuevas líneas de investigación”, en línia amb les activitats programades d’ Octubre, donat que és el mes escollit de sensibilització sobre el càncer de mama. A aquest acte van acudir persones interessades per conèixer de primera mà en què consisteix la radioteràpia i el treball d’investigació que ella realitza. I van poder donar resposta a molts dubtes sobre radioteràpia, càncer de mama, noves línies d’investigació que hi ha en l’actualitat, així de com funcionen els assaigs clínics que permeten que els nous tractaments s’incorporen a la cartera de serveis.

El motiu d’aquesta conferència va ser la dotació d’una beca de recerca de l’AECC (AIO 2016) per 3 anys, amb la qual María Lizondo va ser contractada per l’IR a Octubre de 2016 i des d’aleshores desenvolupa el projecte: “Evaluación de las nuevas estrategias de irradiación en el tratamiento del cáncer de mama y su implementación en la clínica”. Aquest projecte en el que també participa el Servei d’Oncologia Radioteràpica, intenta trobar la tècnica radioteràpica idònia que junt al control respiratori adient, sigui l’òptim per a cada pacient de càncer de mama tractada, reduint al màxim la toxicitat i augmentant la cobertura dosimètrica al tumor. Les tècniques radioteràpiques objectes d’aquest estudi són les més actuals i de les que disposa l’HSCSP: 3D conformada, IMRT i VMAT (aquesta última actualment en procés d’instal·lació).

https://www.diaridetarragona.com/naltros/Los-fisicos-tenemos-mucho-que-decir-sobre-el-cancer-20171004-0048.html

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació