ACTUALITAT

ACTIVITATS

Mar'23 21

21-03-2023

18:00 h Nou Seminari al CC Navas: El cervell de l’espectre autista – Dra. Maria J Portella

El dimarts 21 de març a les 18 h, la Dra. Maria J Portella, Cap del Grup de Recerca en Trastorns Psiquiàtrics, Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB-Sant Pau) donarà una xerrada al Centre Cívic Navas sobre el cervell de l’espectre autista.

Durant aquesta xerrada parlarem sobre sobre les diferències fisiològiques d’un cervell autista amb el d’una persona neurotípica. I com el seu diferent neurodesenvolupament desemboca en alteracions en la poda neuronal, en la mielinització i per tant en el funcionament.

El cervell autista és un cervell més ramificat, menys especialitzat i ha de processar molta informació per a donar una resposta entenedora a l’entorn. En paraules planeres, no és un cervell tant automàtic. Això comporta que les persones amb autisme tinguin problemes en les funcions executives, com ara prendre decisions, planificar-se les tasques, distingir allò que és prioritari, et …

També parlarà dels diferents tipus d’intervenció que existeixen i va fer propostes d’estratègies per dur a terme a casa, des del seu punt de vist de neurocientífica i mare d’un nen amb autisme.

Adreça: Ptge. Torent, 1, 08027 Barcelona

Horari: 18:00 h – 19:00 h

Inscripcions

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació