ACTUALITAT

NOTICIES

22/09/2023

La Prof. Lina Badimon, guardonada per l’Associació Europea de Patologia Cardiovascular

La Prof. Lina Badimon, directora de l’Àrea de Recerca de Malalties Cardiovasculars i del grup de recerca Patologia Molecular i Terapèutica de les Malalties Aterotrombòtiques i Isquèmiques a l’Institut de Recerca de l’Hospital Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, ha rebut el premi Michael J. Davies en el 10è Congrés de l’Associació Europea de Patologia Cardiovascular (AECVP), que ha tingut lloc aquesta setmana a Pàdua (Itàlia).

Coincidint amb el lliurament d’aquest guardó, la Prof. Lina Badimon ha ofert una conferència amb el títol “Un viatge en la placa arterioescleròtica: des del laboratori al pacient”. La ponència se centrarà en els avenços en el coneixement i caracterització de la placa arterioescleròtica, els processos cel·lulars, moleculars i genètics que participen en la seva progressió i en com aquests processos contribueixen en la transformació d’aquesta lesió arterial silenciosa en les síndromes isquèmiques clíniques. Finalment, es debatran els avenços terapèutics existents i en les dianes que no disposen de tractament encara.

Avui, la Prof. Badimon és una de les investigadores referents mundials en l’arterioesclerosi i la trombosi. Després de completar els seus estudis de postgrau a Espanya, va passar 15 anys als Estats Units duent a terme diversos estudis sobre l’aterosclerosi i les lesions miocardíaques resultants dels episodis isquèmics en institucions tan prestigioses com la Clínica Mayo, el Mount Sinai Medical Center i l’Escola de Medicina de Harvard. En tornar a Espanya, a meitats dels anys 90, va seguir explorant el procés de cardioprotecció en el context de l’infart de miocardi.

Durant la seva prominent trajectòria professional, la Prof. Badimon ha dut a terme avenços significatius en la comprensió de la complexitat de l’aterosclerosi, que té un paper cabdal en la majoria de les malalties cardiovasculars -que són la principal causa de mort arreu del món-, i en la identificació d’estratègies innovadores i revolucionàries.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació