ACTUALITAT

NOTICIES

12/04/2023

L’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau crea una nova línia de recerca en diabetis i obesitat

El Comitè Científic Extern de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, a proposta del director de l’Institut, el Dr. Jordi Surrallés, ha aprovat la creació d’una nova línia de recerca en diabetis i obesitat, liderada pel Dr. Josep Julve, dins el Grup recerca d’Endocrinologia, Diabetis i Nutrició que dirigeix el Dr. Dídac Mauricio.

Doctorat en Biologia a la Universitat de Barcelona, i amb una trajectòria prominent en els darrers vuit anys, el Dr. Josep Julve ha treballat com a investigador a càrrec del programa Miguel Servet a I’IIB Sant Pau. La seva estabilització permetrà continuar la seva línia d’investigació en el nou grup, que es centra en l’estudi de les bases moleculars de lesió cel·lular i dany metabòlic en diferents òrgans diana en la diabetis i les seves condicions metabòliques associades. També contempla la recerca de nous candidats a biomarcadors d’interès per al diagnòstic/pronòstic, tant del risc cardiometabòlic relacionat com de l’efecte de diferents intervencions amb acció sobre la fisiopatologia de les principals complicacions de l’obesitat i la diabetis, en particular les malalties hepàtiques i cardíaques. La nova línia de recerca potenciarà la investigació bàsica i translacional d’aquest grup, basada en l’evidència i amb l’objectiu final de la millora en el maneig clínic del pacient.

“El propòsit d’aquesta nova línia és promoure la investigació bàsica i translacional en un camp poc definit i abordat a l’IR. No hi ha cap altre grup a l’IR que específicament enfoqui la seva activitat en la recerca sobre nous candidats a biomarcadors circulants no invasius per al diagnòstic/pronòstic de complicacions cardiometabòliques en diferents òrgans/sistemes, especialment cor i fetge -sovint associades a la diabetis i obesitat- o en l’avaluació de noves estratègies terapèutiques per combatre’n el seu avenç en models experimentals i en pacients en contextos d’elevat estrès metabòlic com l’obesitat i diabetis” indica el Dr. Julve.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació