ACTUALITAT

NOTICIES

03/02/2022

Nanoligent, spin-off de Sant Pau, aixeca una ronda de finançament d’1 milió d’euros

Nanoligent SL, spin-off de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau i la UAB, especialitzada en el desenvolupament de tractaments contra el càncer basats en nanotecnologia, anuncia el primer tancament d’1 milió d’euros de la seva ronda de finançament llavor.

Nanoligent SL, spin-off de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau i la UAB , es dedica a desenvolupar nous fàrmacs per al tractament de més de 20 tipus de càncer metastàtic. La proposta de tractament de Nanoligent es basa en l’eliminació dirigida de cèl·lules canceroses que sobreexpressen el receptor CXCR4. Aquest receptor un biomarcador de mal pronòstic i resistència a la teràpia habitual, es considera clau en els processos de desenvolupament de la metàstasi, trobant-se sobreexpressat en un nombre significatiu de pacients de més de 20 tumors diferents. L’empresa està desenvolupant una nova plataforma nanotecnològica patentada, amb potencial per superar les limitacions dels tractament actuals basats en conjugats de drogues citotòxiques amb anticossos.

L’equip investigador que hi ha al darrere de la tecnologia de Nanoligent està liderat pel Dr. Ramon Mangues, cap del grup d’Oncogènesi i Fàrmacs Antitumorals de l’IIB Sant Pau i pel Prof. Antonio Villaverde i la Dra. Esther Vázquez, ambdós de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB, i tots ells membres del CIBER-BBN.

En la seva primera ronda d’inversió, Nanoligent ha aixecat un milió d’euros que els permetrà completar el desenvolupament preclínic en una varietat de tumors diferents i avançar el seu candidat a la següent fase de la preclínica regulatòria. La ronda ha estat liderada per Italian Angels for Growth (IAG), una de les xarxes més gran de business angels d’Itàlia, a través del vehicle d’inversió Nanolinvest, i AVANTECA Partners, una empresa suïssa de gestió d’actius; ambdues especialitzades en donar suport a empreses científiques innovadores en fases inicials. La ronda roman oberta, amb una campanya a la plataforma d’inversió en línia Doorway, per captar finançament addicional.

És un gran honor donar la benvinguda a Michele Marzola i Michael Milos, l’experiència dels quals serà una valuosa incorporació a la companyia per dur a terme els plans ambiciosos de desenvolupament durant els propers 18 mesos“, va dir Montserrat Cano, CEO de Nanoligent.

Vam començar l’avaluació d’una possible inversió a Nanoligent fa un any i des de llavors hem rebut respostes entusiastes de líders d’opinió i experts del sector. Ha estat un autèntic plaer treballar amb l’equip de Nanoligent; estem impressionats pel seu profund coneixement científic i les seva professionalitat. Continuem amb la recaptació de fons per a aquest acord juntament amb Doorway, una plataforma d’inversió fintech“, afirmava Michele Marzola, que juntament amb Alessandro Toniolo són líders d’IAG en aquesta inversió.

Estem fascinats per les capacitats tecnològiques de la plataforma i la professionalitat de l’equip. Tot el procés ha estat un intercanvi intens, productiu i molt professional. Estem desitjant iniciar la col.laboració amb la direcció de Nanoligent per desenvolupar aquesta plataforma altament innovadora, que té el potencial de transformar la teràpia contra el càncer”, va dir Michael Milos d’AVANTECA Partners.

Els inversors s’incorporaran al Consell de Nanoligent, que estarà format per Michele Marzola (IAG), Michael Milos (AVANTECA Partners), Manuel Rodríguez (President) i Montserrat Cano (CEO).

La plataforma d’inversió Doorway, per la seva part, està molt satisfeta de continuar recaptant fons per a una tecnologia tan innovadora que pot aconseguir un impacte significatiu en el tractament de molts càncers, sent Nanoligent un exemple perfecte de la visió de Doorway de “negoci amb impacte”.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació