ACTUALITAT

NOTICIES

07/11/2017

Sant Pau publica al Translational Research, The Journal of Laboratory and Clinical Medicine

El Dr. Josep Julve, de l’IIB Sant Pau i el Dr. Francisco Blanco Vaca, director del Servei de Bioquímica de Sant Pau i IP del Grup de Bases metabòliques del risc cardiovascular de l’IIB són els principals signants d’un article publicat a la revista Translational Research, The Journal of Laboratory and Clinical Medicine.

L’article demostra una alteració important en l’excreció fecal de colesterol en un model de rosegadors de la família muridae de diabetis i obesitat extrema, deguda a una alteració de la senyalització que regula aquesta excreció i que està controlada per un factor transcripcional regulable per lligants denominat LXR alfa que controla els transportadors enterohepàtics de colesterol ABCG5/G8.

Encara que aquesta troballa correspon a un model animal concret, la cirurgia bariàtrica de pacients amb obesitat mòrbida va millorar l’expressió hepàtica de LXR alfa i ABCG5/G8 suggerint que aquestes alteracions del tràfic de colesterol, de les que es coneix que afavoreixen el desenvolupament de les malalties cardiovasculars, s’observen en pacients amb obesitat mòrbida i diabetis.

Podeu consultar l’article en pdf en l’arxiu adjunt.

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació