EPIDEMIOLOGIA, SALUT PúBLICA I ATENCIó PRIMàRIA

Desigualtats en Salut Urbana

Línies principals de recerca

  • Estudiar els determinants socials i polítics de la salut i els seus efectes en la construcció i les intervencions polítiques. Un enfocament especial en les desigualtats de COVID-19 i en les seves conseqüències.
  • Avaluació dels beneficis mediambientals i sanitaris potencials de les polítiques destinades a reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, com els superbloks (Superilles) o les zones de protecció ambiental urbana.
  • Avaluació de les polítiques i intervencions en matèria de seguretat viària, eficàcia en la seguretat viària dels superbloks (Superilles), eficàcia dels carrers escolars segurs, impacte en la seguretat viària de la promoció de l’ús de bicicletes a Barcelona.
  • Avançar  en l’estudi de mecanismes i mediadors entre la inseguretat residencial, la pobresa energètica i la salut i l’avaluació de les polítiques d’habitatge, com l’impacte en la salut de l’habitatge cooperatiu en la cessió d’ús a Catalunya.
  • Desigualtats de gènere en salut: desigualtats en salut sexual i reproductiva. Intervencions per a reduir les desigualtats en salut i els mecanismes que influeixen en aquestes polítiques en la prestació de serveis sanitaris.

Podem assenyalar que la governança de la recerca del nostre Grup, està fortament imbricada en la nostra organització (Agència de Salut Pública de Barcelona), ja que es tracta d’una recerca totalment relacionada amb la pràctica de la salut pública. Els resultats de la nostra recerca són clau per a avançar en el seguiment de les desigualtats en salut i l’aplicació de polítiques per a reduir-les.

Grup consolidat de l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau que pertany a

logo-agenciasalutpublica-grup

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació