Una nova investigació ha demostrat que l’oli d’oliva verge enriquit amb els seus propis compostos fenòlics augmenta la capacitat de les partícules HDL (lipoproteïnes d’alta densitat) de transportar el colesterol dipositat a la paret arterial per a la seva posterior eliminació de l’organisme, a través del fetge i l’intestí. El treball, publicat a la revista Biomedicines, ha estat coordinat per investigadors del CIBER de les àrees de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) i de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), l’Institut de Recerca i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida i l’Institut de Ciències de la Vinya i del Vi-ICVV.
Article de referència: https://www.mdpi.com/2227-9059/8/8/266
Nota de premsa: NdP_oliolivaverge_HDL_220920_vf_cat
més…