NOTICIES

Associen l’expressió de dos gens glutaminèrgics amb l’acumulació de la proteïna TAU a l’Alzheimer

Un estudi dirigit per Víctor Montal, investigador de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i Jorge Sepulcre, de l’Hospital General de Massachusetts i la Harvard Medical School, a Boston (Estats Units) ha descrit l’associació entre l’acumulació de la proteïna TAU a determinades zones del cervell i la sobreexpressió dels gens APOE i SLC1A2 a les mateixes àrees. El treball s’ha publicat a la revista Science Translational Medicine.

més…
Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia

Investigadores de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i del Servei d’Immunologia i la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna del mateix hospital han identificat que l’augment dels nivells de limfòcits T CD28+ CD27+ precoçment diferenciats s’associa amb un millor pronòstic en els pacients de més de 65 anys que ingressen per una pneumònia.

més…

GRUP DE RECERCA DE LES MALALTIES CEREBROVASCULARS

“1 de cada 6 persones patiran un ictus al llarg de la seva vida”.
“A Catalunya, l’ictus és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes, la primera de discapacitat i la segona causa de demència”.
“El temps és cervell”.

Joan Martí Fàbregas

més…


Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació i realitzar tasques analítiques. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Més informació